Preventiva plåster – effektivitet, arbetar, fördelar, nackdelar

contrceptive-patch

Preventiva plåster

Preventiva plåstret är lite som en nikotinplåster. Det är en 5cm kvadrat som levererar östrogen och gestagen direkt in i kroppen via huden. Varje plåster bara varar en vecka och efter tre veckor, har du en vecka. I Portugal och Brasilien levereras plåstret under varumärket av Evra.

Effektivitet

Preventiva plåstret är mer än 99% effektivt om det används enligt tillverkarens anvisningar. Mindre än en av 100 kvinnor kommer att bli gravida under ett års användning.

Hur det fungerar

Plåstret frigör de hormonerna östrogen och gestagen genom huden. Detta stoppar ägglossningen, tjocknar livmoderhalssekretet för att hindra spermier och ägg möte och tunnar slemhinnan i livmodern att stoppa implantation av ett befruktat ägg.

Fördelar

Den största fördelen med att använda plåstret är du inte behöver tänka på det varje dag. Det kan göra att blödning under dina perioder lättare, mer regelbundet och mindre smärtsamma. När du slutar använda en lapp din fertilitet kommer att återgå till det normala och det påverkas inte av kräkningar eller diarré. Plåstret kan även skydda mot äggstocken, kolon och livmoder.

Nackdelar

Preventiva plåstret fungerar inte för alla. Det är inte lämplig för kvinnor som är överviktiga eller de som röker och är över 35. Det finns också risker för tillfälliga biverkningar, inklusive huvudvärk, illamående, humörsvängningar och ömhet i brösten. Du kan också uppleva en hudreaktion. I området i närheten finns det en mycket låg risk för allvarliga biverkningar inklusive blodproppar, samt bröst- och tjocktarmscancer livmoderhalscancer.

Ta reda på om den preventiva plåster Evra http://www.thecontraceptivepill.com/se/evra-plaster.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s