Ehkäisy laastari – tehokkuus, työ, edut, haitat

contrceptive-patch

Ehkäisy laastari

Ehkäisy laastari on vähän kuin nikotiini laastari. Se on 5cm neliö, joka tuottaa estrogeenin ja progestageenin suoraan elimistöön, ihon kautta. Jokainen laastari kestää vain yhden viikon, ja kolmen viikon kuluttua, sinulla on viikon pois. Suomessa laastari toimitetaan EVRA-brändin alle.

Tehokkuutta

Ehkäisy laastari on yli 99% tehokas, jos se on käytetty mukaan valmistajan ohjeita. Alle yksi 100 naiset saavat raskaana aikana yhden vuoden käytön.

Miten se toimii

Laastari vapauttaa hormoneja estrogeenin ja progestageenin ihon läpi. Tämä pysäyttää ovulaation, paksunee kohdun kaulan Lima estää spermaa ja muna Kokous ja ohenee kohdun Lima kalvon lopettaa implantaation lannoittaneet munat.

Etuja

Tärkein etu käyttää laastari on sinun ei tarvitse miettiä sitä joka päivä. Se voi tehdä veren vuoto aikana kuukautiset kevyempi, säännöllisestä ja vähemmän tuskallista. Kun lopetat laastarin käyttämisen, hedelmällisyys palaa normaaliksi, eikä se vaikuta oksentelun tai ripulin vaikutuksesta. Laastari voi myös auttaa suojaamaan muna sarja, paksusuolen ja kohdun syöpiä.

Haitat

Ehkäisy laastari ei toimi kaikille. Se ei sovellu naisille, jotka ovat ylipainoisia tai savua ja ovat yli 35. On myös riskejä väliaikainen haitta vaikutuksia kuten pään särkyä, pahoinvointia, mieli alan muutokset ja rintojen arkuus. Saatat myös kohdata ihoreaktion. On hyvin pieni riski vakavia sivu vaikutuksia, kuten verihyytymiä, sekä rintojen ja paksusuolen kohdun kaulan syöpä.

Lue lisä tietoja ehkäisy laastarin Evra http://www.thecontraceptivepill.com/fi/evra-laastari.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s