Anticonceptiepleister – Effectiviteit, werk, voordelen, nadelen

contrceptive-patch

Anticonceptiepleister

De anticonceptiepleister is een beetje als een nicotine patch. Het is een 5 cm plein dat oestrogeen en progestogen rechtstreeks in het lichaam, via de huid, levert. Elke patch duurt slechts een week en na drie weken heb je een week vrij. In Nederland wordt de patch onder de merknaam Evra geleverd.

effectiviteit

De anticonceptiepleister is meer dan 99% effectief als het wordt gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Minder dan een op de 100 vrouwen wordt zwanger tijdens een jaar van gebruik.

Hoe het werkt

De patch laat de hormonen oestrogeen en progestogen door de huid vrij. Dit stopt met de ovulatie, verdikt het cervicale slijm om de sperma en het ei-ontmoeting te voorkomen en verdwijnt de voering van de baarmoeder om de implantatie van alle bevruchte eieren te stoppen.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de patch is dat u er niet elke dag over moet denken. Het kan bloeden tijdens uw periodes lichter, meer regelmatig en minder pijnlijk. Wanneer u ophoudt met het gebruik van een pleister, komt uw vruchtbaarheid terug naar normaal en wordt het niet beïnvloed door braken of diarree. De patch kan ook helpen tegen ovarium-, dikke darm- en baarmoederkanker.

Nadelen

De anticonceptieve patch werkt niet voor iedereen. Het is niet geschikt voor vrouwen die overgewicht zijn of die roken en ouder zijn dan 35. Er zijn ook risico’s op tijdelijke bijwerkingen, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, stemmingsveranderingen en borstgevoeligheid. U kunt ook een huidreactie ervaren. Er is een zeer laag risico op ernstige bijwerkingen, waaronder bloedstolsels, evenals baarmoederhalskanker.

Ontdek over het contraceptieve pleister Evra http://www.thecontraceptivepill.com/nl/evra-pleister.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s