En bekväm guide till Cerazette minipiller

cerazette-largeMinipiller ordineras ofta som ett substitut till kombinerad p-piller eftersom den innehåller bara en konstgjord kvinnligt könshormon som kallas gestagen. Det anses vara lämpligt för kvinnor som är kedjan rökare eller är över 35 år. Orsaken är att dessa kvinnor inte kan tolerera effekterna av kombinerade p-piller på grund av kombinationen av både östrogen och gestagen. Detta läkemedel orsakar inte många allvarliga biverkningar och därmed är mycket populär bland kvinnor. Dock kan vissa kvinnor upplever milda biverkningar som illamående, bröstsmärtor, minskad sexlust, akne och viktökning.

Cerazette minipiller förhindrar befruktning i tyst ett liknande sätt som kombinerade p-piller. Men den innehåller syntetisk version av endast gestagen, till skillnad från kombinerade p-piller. Studierna visar att de flesta av de mini-piller kan förhindra graviditet endast på två sätt, dvs de är oförmögna att stoppa processen för ägglossning. Cerazette, å andra sidan, är den enda mini-piller som kan förhindra graviditet på tre olika sätt. Desogestrel, den aktiva beståndsdelen enligt denna medicinering, tricks kroppen till tror att ägglossning redan har skett och sålunda är inga ägg frigörs från äggstockarna.

Det andra steget är att förtjocka de cervikala slemhinnor, så att genomträngning av livmodern genom den spermier blir svår. Slutligen förändrar det livmoderslemhinnan på grund av vilka ett ägg är inte fästa sig och växa där. Cerazette skall vidtas för de fullständiga 28 dagar av menstruationscykeln utan avbrott i mellan. För ökad effektivitet, bör du försöka att ta p-piller samtidigt dagligen. Du ska börja ta p-piller företrädesvis från den första dagen av din menstruation, men du kan också ta det till den femte dagen av din menstruation. Men i så fall skulle du behöva använda en sekundär skydd för de kommande sju dagarna. Du kan få gratis konsultation online med registrerade läkare på TheContraceptivePill.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s