Hvad Medicin du skal undgå under graviditet?

medicines

Her er listen over medicin, som du skal undgås under graviditet. Denne liste over medicin er kun informationer. Denne information må ikke bruges til retsbeskyttelse på og selfmedication formål. Vi råder dig til at konsultere din læge, før du tager eller stoppe nogen af nedenfor anførte medicin.

Kortison & Prednisolon: Disse er kortikosteroider. Hvis taget under den senere del af graviditeten, kan disse forårsage mangel på adrenal hormon om tilbagetrækning af lægemidlet. De forsinker vækst og fremme infektion.

Cyclizin: Virkningerne er de samme som chlorocyclizine.

Cyclophosphamid: Det har den samme effekt busulfan.

Dexamethason: Dens virkninger er de samme som kortison.

Dexamfetamin: Dette bruges som en slankende lægemiddel. Det kan forårsage udviklingsmæssige defekter i hjertet hos fosteret, hvis det tages under graviditet.

Diazepam: En anti-angst medicin, hvis det tages i en stor mængde sent i graviditeten, kan det forårsage sænkning af kropstemperaturen og muskelsvækkelse i det nyfødte barn.

Diazoxid: Det kan føre til unormal føtal hår dannelse og hypoglykæmi i nyfødt baby.

Dicoumarol: Dens virkninger er de samme som bishydroxycoumarin.

Dihydrogesterone: Det er sandsynligt, at producere mandlige karakteristika i kvindelige babyer.

Østrogener: Hvis tages under graviditet, kan de forårsage vaginal kræft i de kvindelige børn i en senere alder og feminisering af mandlige afkom.

Ethionamid: dette er en anti-tuberkuløse lægemiddel. Dens anvendelse under graviditet kan forårsage fysiske defekter hos fosteret.

Ethisteron: Effekten af dette stof ligner dihydrogesterone.

Furosemid: Dette er et diuretikum (øger urinproduktion), bør det ikke anvendes under graviditet, da det kan forårsage død af fosteret på grund af nedsat cirkulation.

Glibenclamid: Det kan forårsage langvarig hypoglykæmi hos nyfødte (nyfødte), hvis taget sent i graviditeten.

Hydralazine: Det øger hjertefrekvensen af nyfødte.

Hydroxy progesteron: Virkningerne er de samme som dem af dihydrogesteron.

Ibuprofen, Indomethacin & andre smertestillende midler: Dette stof er undertiden bruges i leddegigt. Hvis det bruges i den tidlige del af graviditeten, kan det forårsage fysisk defekt (for tidlig lukning af ductus) i fosteret.

Jodider: Disse er ingredienser i mange hostesaft og også anvendes i en hyerfunctioning skjoldbruskkirtlen. Deres anvendelse under graviditet kan ændre thyreoideafunktion i nyfødte. Det kan også påvirke deres mentale funktioner.

Lithiumcarbonat: Dette er et antidepressivt lægemiddel. Hvis taget i første trimester kan forårsage fysiske defekter hos fosteret og fattige sutten hos den nyfødte.

Meclizine: Dens virkninger er fælles for chlorcyclizin.

Melphalan: Det har de samme virkninger som busulfan.

Methyldopa: Ødelæggelse af røde blodlegemer (hæmolytisk anæmi) og nedsat aktivitet af tarmene forekommer.

Morfin: En potent smertestillende, det er en afhængighed forårsager lægemiddel. De nyfødte af narkomaner mødre kan være forhastet og udviser abstinenssymptomer. Chancerne for død blandt sådanne babyer er meget høje.

Nitrofurantoin: Almindeligt anvendt i urinvejsinfektion bør undgås brugen i løbet af de sidste par dage af graviditeten, da det kan forårsage sprængning af røde blodlegemer, specielt hos personer, der er genetisk mangler visse enzymer:

Norethisterone: De samme virkninger forekommer som i dihydrogesterone. Fore mere information besøg http://www.thecontraceptivepill.com/dk/norethisteron.html.

Norethynodrel: De samme virkninger forekommer som i dihydrogesterone.

Opium: De samme virkninger forekommer som i morfin.

P-piller: Disse bruges af kvinder for prævention, men hvis hvilken som helst chance graviditet, bør lægen konsulteres på grund af muligheden for skadelige virkninger på fosteret. For mere information om prævention besøg http://www.thecontraceptivepill.com/dk/.

Pethidin: De samme virkninger forekommer som med morfin.

Phenobarbital: Virkningerne er de samme som med barbiturater.

Phenytoin: Dette er et antiepileptisk lægemiddel. Hvis taget i løbet af de sidste par dage af graviditeten, kan det nyfødte barn lider blødningsforstyrrelser (hypoprotrombinæmi og blødning). Brugen af antiepileptika kan medføre fysiske defekter hos fosteret.

Prednisolon: Dette giver de samme virkninger som kortison.

Primaquin: Det er en anti-malaria lægemiddel. Hvis tages under graviditet, kan det nyfødte barn lider hæmolyse og gulsot.

Primidon: Virkningerne er de samme som med phenytoin.

Progesteron: De samme virkninger forekommer som med dihydrogesterone.

Propranolol: Dette bruges i nogle hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. bør undgås Dens anvendelse under graviditet, da det kan forårsage opbremsning af puls og fald i blodsukkeret hos nyfødte.

Propylthiouracil: De samme virkninger forekommer som med carbimazol.

Afføringsmidler: Disse bruges i forstoppelse. Stærke purgatives kan forårsage abort.

Pyrimethamin: Nogle gange anvendes i malaria, kan dens anvendelse forårsage fosterskader.

Kinin: Nu kinin anvendes i chloroquin-resistente tilfælde af malaria. Anvendelse tidligt i graviditeten kan forårsage abort. Det har været forbundet med døvhed og vision defekter hos afkom, hvis det tages under graviditet.

Salbutamol: Det øger hjertefrekvensen hos nyfødte. Fore mere information besøg https://en.wikipedia.org/wiki/Salbutamol

Stilboesterol: De samme virkninger forekommer som med østrogen.

Streptomycin: dette er en anti-tuberkuløse lægemiddel. Det kan producere døvhed og svaghed i musklerne i det nyfødte barn, hvis det tages under graviditet.

Sulfonamider: bør undgås Disse stoffer i løbet af de sidste par dage af graviditet, da de kan forårsage gulsot hos nyfødte. Disse stoffer kan også kombinere med hæmoglobin af røde blodlegemer (methaemoglobenaemia) gør det i stand til at transportere ilt.

Tetracycliner: Disse antibiotika, hvis det tages under graviditet, er deponeret i udviklingslandene knogler og føre til misfarvning af tænder og forringe knoglevækst hos fosteret.

Tolbutamid: Virkningerne er de samme som med glibenclamid. Det kan også forårsage et fald i blodplader, forårsager blødning.

Trimethoprim: Dette stof bruges i visse infektioner. Det kan øge blod bilirubin. Fore mere information besøg https://en.wikipedia.org/wiki/Trimethoprim

Valproat: Dette kan medføre fejl i rygmarven.

Vitamin A & Isotretinoin: Store doser, hvis det tages under graviditet, kan forårsage udviklingsmæssige defekter i hoved, ansigt, i urinvejene og genitale system hos fosteret (Isotretinoin aldrig brugt).

Vitamin D: Yderst store doser bør undgås under graviditet. Det kan forårsage mental retardering og defekter i knoglerne.

Vitamin K: Store doser under graviditeten kan producere gulsot hos nyfødte.

Warfarin: De samme virkninger forekommer som med bishydroxycoumarin.

Bemærk: Udsættelse for røntgenstråling skal undgås under graviditet, især i de første seks måneder, da det kan forårsage misdannelser af fostret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s