Mitä lääkkeet sinun täytyy välttää raskauden aikana?

medicines

Tässä lista lääkkeitä, jotka sinun täytyy välttää raskauden aikana. Tämä luettelo lääkkeitä ovat informaatiota vain. Näitä tietoja ei saa käyttää Terveydenhuollon ja selfmedication tarkoitukseen. Meidän neuvoja voit neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin otat tai pysäyttää minkä tahansa alla luetelluista lääkkeitä.

Kortisoni & Prednisolone: Nämä ovat kortikosteroidit. Jos otetaan aikana myöhemmin osa raskauden, ne voivat aiheuttaa puute lisämunuaisen hormonin peruuttamisesta lääkkeen. Ne hidastaa kasvua ja edistää infektiota.

Syklitsiini: vaikutukset ovat samat kuin chlorocyclizine.

Syklofosfamidi: Tämä on sama vaikutus busulfaani.

Deksametasoni: Sen vaikutukset ovat samat kuin kortisonia.

Deksamfetamiini: Tätä käytetään laihtumiseen huume. Se voi aiheuttaa kehityshäiriöitä vikoja sydämen sikiössä, mikäli raskauden aikana.

Diatsepaamia: Anti-ahdistus lääke, jos se toteutetaan suuria määriä raskauden loppuvaiheessa, se voi aiheuttaa alentaa kehon lämpötilaa ja lihasten heikkous vastasyntyneelle.

Diatsoksidi: Se voi johtaa epänormaali jakauma sikiön hiusten muodostumista ja hypoglykemia uudessa syntynyt vauva.

Dikumarolityyppisten: Sen vaikutukset ovat samat kuin bishydrksikumariini.

Dihydrogesteroni: On todennäköistä tuottaa miehen ominaisuuksia naisen vauvoille.

Estrogeenit: Jos raskauden aikana, ne voivat aiheuttaa emättimen syövän tyttölapsille myöhemmässä iässä ja naisistuminen koirasjälkeläisten.

Ethionamide: Tämä on anti-tuberkuloottinen huume. Sen käyttö raskauden aikana voi aiheuttaa fyysisiä vikoja sikiön.

Etisteroni: vaikutus tämän lääkkeen ovat samanlaisia dihydrogesteroni.

Furosemidi: Tämä on diureetti (lisää virtsaneritystä), sitä ei pitäisi käyttää raskauden aikana, sillä se voi aiheuttaa kuoleman sikiö vähentyneen liikkeeseen.

Glibenklamidi: Se voi aiheuttaa pitkittyneen hypoglykemian vastasyntyneille (vastasyntyneillä), jos se toteutetaan raskauden loppuvaiheessa.

Hydralazine: Se lisää sykettä vastasyntyneiden.

Hydroksi progesteroni: vaikutukset ovat samat kuin dihydrogesteron.

Ibuprofeeni, indometasiini ja muut kipulääkkeiden: Tämä lääke on joskus käytetään nivelreumassa. Jos käytetään alkupuolella raskauden, se voi aiheuttaa fyysisiä häiriöitä (ennenaikainen sulkeutuminen ductus) sikiössä.

Jodidit: Nämä ovat ainekset monien yskä seoksia ja myös käytetään hyerfunctioning kilpirauhasen. Niiden käyttö raskauden aikana saattaa muuttaa kilpirauhasen funktio vastasyntyneille. Se voi myös vaikuttaa niiden henkisiä toimintoja.

Litiumkarbonaatti: Tämä on masennuslääke huume. Jos otetaan ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana saattaa aiheuttaa fyysisiä vikoja sikiön ja köyhien imeväiset vastasyntyneillä.

Meclizine: Sen vaikutukset ovat yhteisiä kloorisyklitsiini.

Melfalaani: Tämä on sama vaikutus kuin busulfaani.

Metyylidopa: tuhoaminen punasoluja (hemolyyttinen anemia) ja vähentynyt aktiivisuus suolistossa esiintyy.

Morfiini: Voimakas kipulääkettä, se on riippuvuus aiheuttaa lääkkeen. Vastasyntyneiden lasten riippuvaisiksi äidit voivat olla ennenaikainen ja näytteille vieroitusoireita. Mahdollisuudet kuolinsyy tällaiset vauvat ovat erittäin korkeat.

Nitrofurantoin: Yleisesti käytetty virtsatieinfektio sen käyttöä tulee välttää viime päivinä raskauden koska se saattaa aiheuttaa murtumisesta punasolujen, erityisesti henkilöillä, jotka ovat geneettisesti puutteellinen tietyissä entsyymit:

Noretisteroni: Samat vaikutukset esiintyvät kuin dihydrogesteroni. Fore Lisätietoja osoitteesta http://www.thecontraceptivepill.com/fi/noretisteroni.html.

Noretynodreeli: Samat vaikutukset esiintyvät kuin dihydrogesteroni.

Opium: Samat vaikutukset esiintyvät kuin morfiini.

Ehkäisytabletit: Näitä käyttävät naisten syntyvyyden mutta jos sellainen jostain raskaus esiintyy, on otettava yhteys lääkäriin, koska mahdollisuus haitallisia vaikutuksia sikiöön. Lisätietoja ehkäisyvalmisteita osoitteessa http://www.thecontraceptivepill.com/fi/.

Petidiini: Samat vaikutukset ilmenevät kuin morfiini.

Fenobarbitoni: vaikutukset ovat samat kuin barbituraatit.

Fenytoiini: Tämä on anti-epileptisen lääkkeen. Jos otetaan viime päivinä raskauden, vastasyntyneen voivat kärsiä vuotohäiriötä (hypoprotrombinemia ja verenvuoto). Käyttö epilepsialääkkeiden voi aiheuttaa fyysisiä vikoja sikiön.

Prednisolone: Tämä on samat vaikutukset kuin kortisonia.

Primakiini: Se on anti-malaria lääke. Jos raskauden aikana, vastasyntynyttä voivat kärsiä hemolyysi ja keltaisuus.

Primidone: vaikutukset ovat samat kuin fenytoiinia.

Progesteroni: Samat vaikutukset ilmenevät kuin dihydrogesteroni.

Propranolol: Tätä käytetään joissakin sydänsairaudet ja korkea verenpaine. Sen käyttöä tulisi välttää raskauden aikana, sillä se voi aiheuttaa hidastumista sykettä ja lasku verensokeri vastasyntyneillä.

Propylthiouracil: Samat vaikutukset ilmenevät kuin karbimatsoli.

Purgatives: Näitä käytetään ummetus. Voimakas purgatives voi aiheuttaa keskenmenon.

Pyrimetamiinin: Joskus käytetään malaria, sen käyttö voi aiheuttaa sikiön epämuodostumia.

Kiniini: Nyt kiniiniä käytetään klorokiini kestävä malariatapausten. Käyttö raskauden alkuvaiheessa voi aiheuttaa abortin. Se on liittynyt kuurous ja visio vikoja jälkeläisissä, jos raskauden aikana.

Salbutamol: Se lisää sykettä vastasyntyneillä. Fore Lisätietoja osoitteesta https://en.wikipedia.org/wiki/Salbutamol.

Stilboesterol: Samat vaikutukset ilmenevät kuin estrogeeni.

Streptomysiiniä: Tämä on anti-tuberkuloottinen huume. Se voi tuottaa kuurouden ja heikkous lihaksia vastasyntyneelle jos raskauden aikana.

Sulfoniamidit: Nämä lääkkeet tulisi välttää viime päivinä raskauden koska ne voivat aiheuttaa keltaisuutta vastasyntyneillä. Nämä lääkkeet voivat myös yhdistää hemoglobiini punasolujen (methaemoglobenaemia) jolloin sillä ei voi kuljettaa happea.

Tetrasykliinit: Nämä antibiootit, jos raskauden aikana, talletetaan kehittää luita ja johtaa värjäytymistä hampaita ja heikentää luun kasvua sikiöön.

Tolbutamidin: Vaikutukset ovat samat kuin glibenklamidi. Se voi myös alentavan verihiutaleiden aiheuttaen verenvuotoa.

Trimetopriimi: Tämä lääke on käytetty tiettyjä infektioita. Se voi lisätä veren bilirubiini. Fore Lisätietoja osoitteesta https://en.wikipedia.org/wiki/Trimethoprim.

Valproiinihappo: Tämä voi aiheuttaa vikoja selkäytimen.

A-vitamiini & Isotretinoiinin: Suuret annokset, jos raskauden aikana, saattaa aiheuttaa kehityshäiriöitä vikoja pää, kasvot, virtsateiden ja sukupuolielinten järjestelmän, sikiön (Isotretinoin koskaan käytetty).

D-vitamiini: Erittäin suuria annoksia tulee välttää raskauden aikana. Se voi aiheuttaa kehitysvammaisuus ja vikoja luita.

K-vitamiini: Suuret annokset raskauden aikana voi aiheuttaa keltaisuutta vastasyntyneelle.

Varfariini: Samat vaikutukset ilmenevät kuin bishydrksikumariini.

Huomautus: Altistuminen röntgensäteily on vältettävä raskauden aikana etenkin ensimmäisen puoliskon aikana, koska se voi aiheuttaa sikiön epämuodostumien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s