Welke medicijnen u moet vermijden tijdens de zwangerschap?

medicines

Hier is de lijst van medicijnen die je nodig hebt tijdens de zwangerschap te vermijden. Deze lijst van medicijnen zijn alleen voor informatie. Deze informatie mag niet worden gebruikt voor medicolegal en zelfmedicatie doel. Wij adviseren u om te overleggen met uw arts voordat u of stopt elk van de hieronder vermelde medicijnen.

Cortisone & Prednisolon: Dit zijn corticosteroïden. Indien genomen tijdens het laatste deel van de zwangerschap, kunnen deze deficiëntie van bijnierschorshormoon hebben op optrekken van het geneesmiddel. Zij vertraagt de groei en infecties bevorderen.

Cyclizine: De effecten zijn hetzelfde als chlorocyclizine.

Cyclofosfamide: Dit heeft hetzelfde effect busulfan.

Dexamethasone: De effecten zijn hetzelfde als cortisone.

Dexamfetamine: Dit wordt gebruikt als een afslankend drug. Het kan defecten in de ontwikkeling van het hart veroorzaken bij de foetus, indien genomen tijdens de zwangerschap.

Diazepam: Een anti-angst drugs, indien genomen in een grote hoeveelheid tijdens de late zwangerschap, kan verlaging van de lichaamstemperatuur en spierzwakte in de pasgeboren baby veroorzaken.

Diazoxide: Het kan leiden tot een abnormale verdeling van de foetus haar oprichting en hypoglykemie in de pasgeboren baby.

Dicoumarol: De effecten zijn hetzelfde als bishydroxycumarine.

Dihydrogesterone: Het is waarschijnlijk mannelijke kenmerken te produceren bij vrouwelijke baby’s.

Oestrogenen: Als tijdens de zwangerschap, kunnen zij vaginale kanker in de vrouwelijke kinderen veroorzaken op latere leeftijd en vervrouwelijking van de mannelijke nakomelingen.

Ethionamide: Dit is een anti-tbc drug. Het gebruik tijdens de zwangerschap kan lichamelijke afwijkingen bij de foetus veroorzaken.

Ethisteron: Het effect van deze geneesmiddelen zijn vergelijkbaar met dihydrogesterone.

Furosemide: Dit is een diureticum (verhoogt urineproductie), mag het niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap als het de dood van de foetus kan veroorzaken als gevolg van verminderde circulatie.

Glibenclamide: Het kan langdurige hypoglykemie bij neonaten (pasgeboren baby’s) indien genomen tijdens de late zwangerschap veroorzaken.

Hydralazine: Het verhoogt de hartslag van de pasgeboren baby’s.

Hydroxy progesteron: De effecten zijn gelijk aan die van dihydrogesteron.

Ibuprofen, indomethacine en andere pijnstillers: Dit geneesmiddel wordt soms gebruikt bij reumatoïde artritis. Indien gebruikt in het begin van de zwangerschap kan het fysieke defecten (voortijdige sluiting van de ductus) in de foetus.

Jodiden: Deze ingrediënten zijn vele hoestmengsels en ook in een hyerfunctioning schildklier. Het gebruik ervan tijdens de zwangerschap kan schildklier functie veranderen in de pasgeboren baby’s. Het kan ook invloed hebben op hun mentale functies.

Lithium Carbonaat: Dit is een antidepressivum. Indien genomen tijdens het eerste trimester kan het lichamelijke afwijkingen bij de foetus en de slechte zogen bij de pasgeborene veroorzaken.

Meclizine: De effecten zijn vaak te chloorcyclizine.

Melphalan: Dit heeft hetzelfde effect als busulfan.

Methyldopa: Vernietiging van rode bloedcellen (hemolytische anemie) en verminderde activiteit van de darmen optreedt.

Morfine: een krachtige pijnstiller, is een verslaving veroorzaken drug. De pasgeboren baby’s van verslaafde moeders kan voorbarig zijn en vertonen ontwenningsverschijnselen. De kans op overlijden bij een dergelijke baby’s zijn zeer hoog.

Nitrofurantoin: Vaak gebruikt in urineweginfectie het gebruik ervan moet tijdens de laatste dagen van de zwangerschap worden vermeden omdat het kan leiden tot het barsten van rode bloedcellen, vooral bij personen die genetisch tekort aan bepaalde enzymen:

Norethisteron: Dezelfde effecten treden als in dihydrogesterone. Voor meer informatie bezoek http://www.thecontraceptivepill.com/nl/norethisterone.html.

Norethynodrel: Dezelfde effecten treden als in dihydrogesterone.

Opium: Dezelfde effecten treden als morfine.

Orale anticonceptiva: Deze worden gebruikt door vrouwen voor anticonceptie, maar als door een kans zwangerschap optreedt, dient de arts geraadpleegd worden vanwege de mogelijkheid van nadelige gevolgen voor de foetus. Voor meer informatie over voorbehoedsmiddelen te bezoeken http://www.thecontraceptivepill.com/nl/.

Pethidine: Dezelfde effecten treden als morfine.

Fenobarbital: De effecten zijn hetzelfde als met barbituraten.

Fenytoïne: Dit is een anti-epilepticum. Als genomen tijdens de laatste dagen van de zwangerschap, kan de pasgeboren baby last heeft van bloedingsstoornissen (hypoprotrombinemie en bloedingen). Het gebruik van anti-epileptische geneesmiddelen kunnen fysieke defecten in de foetus.

Prednisolon: Dit levert hetzelfde effect als cortisone.

Primaquine: Het is een anti-malaria drug. Als tijdens de zwangerschap, kan de pasgeboren baby last heeft van hemolyse en geelzucht.

Primidon: De effecten zijn hetzelfde als bij fenytoïne.

Progesteron: Dezelfde effecten treden op als bij dihydrogesterone.

Propranolol: Dit wordt gebruikt in bepaalde hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Het gebruik ervan moet tijdens de zwangerschap te worden vermeden als het vertragen van de hartslag en de daling van de bloedsuikerspiegel bij pasgeborenen kunnen veroorzaken.

Propylthiouracil: Dezelfde effecten treden op als bij carbimazol.

Purgeermiddelen: Deze worden gebruikt in constipatie. Sterke purgeermiddelen kan abortus veroorzaken.

Pyrimethamine: soms gebruikt malaria, kan het gebruik foetale misvormingen veroorzaken.

Kinine: Nu kinine wordt gebruikt chloroquine resistente gevallen van malaria. Gebruik in het begin van de zwangerschap kan leiden tot abortus. Het is geassocieerd met doofheid en visie afwijkingen in het nageslacht, indien genomen tijdens de zwangerschap.

Salbutamol: Het verhoogt de hartslag bij pasgeboren baby’s. Voor meer informatie bezoek https://nl.wikipedia.org/wiki/Salbutamol.

Stilboesterol: Dezelfde effecten optreden als met oestrogeen.

Streptomycine: Dit is een anti-tbc drug. Het kan doofheid en zwakte van de spieren te produceren in de pasgeboren baby indien genomen tijdens de zwangerschap.

Sulfonamiden: Deze medicijnen moeten tijdens de laatste dagen van de zwangerschap worden vermeden omdat ze geelzucht bij pasgeboren baby’s kan veroorzaken. Deze medicijnen kunnen ook combineren met de hemoglobine van de rode bloedcellen (methaemoglobenaemia) waardoor het niet in staat om zuurstof te transporteren.

Tetracyclines: Deze antibiotica, indien genomen tijdens de zwangerschap, gedeponeerd bij de ontwikkeling botten en leiden tot verkleuring van tanden en afbreuk botgroei van de foetus.

Tolbutamide: De effecten zijn hetzelfde als bij glibenclamide. Het kan ook leiden tot een afname van bloedplaatjes, waardoor bloeden.

Trimethoprim: Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij bepaalde infecties. Het kan bilirubine in het bloed verhogen. Voor meer informatie bezoek https://en.wikipedia.org/wiki/Trimethoprim.

Valproïnezuur: Dit kan defecten aan het ruggenmerg veroorzaken.

Vitamine A & isotretinoïne: Grote doses, indien genomen tijdens de zwangerschap, kunnen defecten in de ontwikkeling van hoofd, gezicht veroorzaken, in de urine en genitale systeem, bij de foetus (Isotretinoin nooit gebruikt).

Vitamine D: Zeer moeten grote doses tijdens de zwangerschap worden vermeden. Kan mentale retardatie en defecten in bot veroorzaken.

Vitamine K: Grote doses tijdens de zwangerschap kan geelzucht veroorzaken bij de pasgeborene.

Warfarine: Dezelfde effecten treden op als bij bishydroxycumarine.

Noot: Blootstelling aan röntgenstraling moet tijdens de zwangerschap worden vermeden vooral in de eerste zes maanden deze misvormingen van de foetus kan veroorzaken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s