Wat is Nuvaring? moet je NuvaRing gebruiken?

nuvaring

NuvaRing anticonceptie is een combinatie hormonaal anticonceptiemiddel. Het wordt vervaardigd door Organon USA. NuvaRing is een polyethyleen vinylacetaat ring ongeveer 2 cm in diameter. Het wordt gedragen in de vagina drie weken en daarna verwijderd voor een week. De ring omvat een combinatie van de hormonen oestrogeen en progestageen. NuvaRing anticonceptie releases langzaam de hormonen in de bloedbaan. Het progestageen wordt geabsorbeerd en voorkomt dat de eierstokken een eitje afgeven. Bovendien, het baarmoederslijmvlies dunner en baarmoederhalsslijm wordt dikker. NuvaRing wordt beschouwd als een van de derde generatie contraceptieve.

Orale anticonceptiemiddelen worden gewoonlijk uit een mengsel van synthetische vrouwelijke hormonen. Eerste generatie pil, het eerst geïntroduceerd in 1960, had hoge niveaus van de hormonen oestrogeen en progestagenen lynestrenol of norethisteron. De vroege contraceptieve pillen veroorzaakt tamelijk veel bloedstolsels waardoor blokkades in de benen, hart en hersenen. Deze blokkades kunnen dan leiden tot hartaanvallen en beroertes.

Tweede generatie pil geformuleerd om het risico op bloedstolsels verminderen. Zij bevatten lagere hoeveelheden oestrogeen en een progestogeen ander genaamd levonorgestrel. Het nadeel van deze tweede generatie contraceptieve pillen was dat ze veroorzaakte bijwerkingen zoals acne, hirsutisme (toegenomen haargroei), gewichtstoename en hoger cholesterolgehalte. Tweede en derde generatie orale contraceptiva verschillen in hun progestageen.

Derde generatie anticonceptiepillen zoals NuvaRing werden ontwikkeld in de jaren 1980 in te dammen het progestageen hormonen desogestrel of gestodeen. Het doel was om te helpen bijwerkingen zoals hirsutisme en acne te verminderen. Er wordt geschat dat 7.500.000 vrouwen gevuld recepten voor de derde generatie orale anticonceptiva in de Verenigde Staten in 2006. Studies hebben aangetoond dat vrouwen met behulp van de derde generatie orale anticonceptiva hebben een verhoogd risico op veneuze trombo-embolie (bloedstolsel) in vergelijking met de gebruikers van de tweede generatie anticonceptiva met levonorgestrel.

Sommige onderzoekers vragen zich de vraag of de derde generatie anticonceptiva zoals NuvaRing zijn veilig en effectief dan de tweede generatie anticonceptiva gezien het verhoogde risico op bloedstolsels. De focus is op desogestrel, de synthetische vorm van het hormoon progestageen. Desogestrel lijkt resistentieontwikkeling een van de anti-coagulant eiwitten (Proteïne C). Wanneer coagulatie wordt geremd maakt het makkelijker voor bloedstolsels die het risico op veneuze trombose verhoogt.

NuvaRing is een van de meest gebruikte methode voor geboortebeperking en probleemloos voor de meeste vrouwen. U kunt Nuvaring online kopen in uw land, na overleg met bij uw arts in de lokale kliniek uw stad of het nemen van online consultatie van thecontraceptivepill.com/nl/. Meer informatie over Nuvaring bij http://www.thecontraceptivepill.com/nl/nuvaring.html.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s