Vad är NuvaRing? bör du använda NuvaRing?

nuvaring

NuvaRing preventivmedel är ett kombinerat hormonellt preventivmedel. Det tillverkas av Organon USA. NuvaRing är en polyeten vinylacetat ring runt 2 inches i diameter. Det bärs i slidan i tre veckor och avlägsnades sedan under en vecka. Ringen innehåller en kombination av hormonerna östrogen och progestin. NuvaRing preventivmedel frigör långsamt hormoner i blodet. Progestinet absorberas och förhindrar äggstocken från att släppa ett ägg. Dessutom blir livmoderslemhinnan tunnare och livmoderhalscancer slemhinnor blir tjockare. NuvaRing anses vara en tredje generationens preventivmedel.

Orala preventivmedel är oftast består av en blandning av syntetiska kvinnliga hormoner. Första generationens p-piller, som först infördes på 1960-talet, hade höga nivåer av hormonerna östrogen och gestagen lynestrenol eller noretisteron. De tidiga piller orsakade en ganska högt antal blodproppar som leder till blockeringar i ben, hjärta och hjärna. Dessa blockeringar kan sedan leda till hjärtinfarkt och stroke.

Andra generationens p-piller formulerades för att minska risken för blodproppar. De innehöll lägre mängder av östrogen och en annan gestagen som kallas levonorgestrel. Nackdelen med dessa andra generationens p-piller var att de orsakade biverkningar såsom akne, hirsutism (ökad hårväxt), viktökning och högre kolesterolnivåer. Andra och tredje generationens p-piller skiljer sig i deras progestin komponent.

Tredje generationens p-piller som NuvaRing utvecklades på 1980-talet att innehålla progestogen hormoner desogestrel eller gestoden. Målet var att hjälpa till att minska negativa effekter såsom hirsutism och acne. Det uppskattas att 7,5 miljoner kvinnor fyllda recept för tredje generationens p-piller i USA 2006. Studier har visat att kvinnor som använder tredje generationens p-piller har en ökad risk för venös tromboembolism (blodpropp) i jämförelse med användare av andra generationens piller som innehåller levonorgestrel.

Vissa forskare ifrågasätter huruvida tredje generationens preventivmedel såsom NuvaRing är säkrare och effektivare än andra generationens preventivmedel tanke på den ökade risken för blodproppar. Fokus har varit på desogestrel, den syntestiska formen av hormonet progesteron. Desogestrel verkar orsaka resistens mot en av de antikoagulerande proteiner (protein C). När koagulering inhiberas det gör det lättare för blodproppar, vilket ökar risken för venös trombos.

NuvaRing är en av de mest använda metoden för födelsekontroll och problemfri för de flesta av kvinnorna. Du kan köpa NuvaRing online i ditt land, efter samråd med på din läkare i din stad lokala klinik eller ta online-konsultation från thecontraceptivepill.com/se/. Läs mer om NuvaRing på http://www.thecontraceptivepill.com/se/nuvaring.html.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s