Mikä on nuvaring? tulisi käyttää NuvaRing?

nuvaring

 

NuvaRing syntyvyyden on yhdistelmä hormonaalista ehkäisymenetelmää. Se valmistetaan Organon USA. NuvaRing on polyetyleenivinyyliasetaattia rengas noin 2 tuumaa halkaisijaltaan. Se on kulunut emättimessä kolme viikkoa ja sitten poistettiin yhden viikon ajan. Rengas sisältää yhdistelmän hormonien estrogeenin ja progestiinia. Nuvaring syntyvyyden hitaasti vapauttaa hormoneja verenkiertoon. Progestiinia imeytyy ja estää munasarjojen vapauttamasta muna. Lisäksi, kohdun limakalvon ohenee ja kohdunkaulan liman muuttuu paksummaksi. NuvaRing pidetään kolmannen sukupolven ehkäisymenetelmää.

Ehkäisytabletit ovat yleensä koostuu sekoitus synteettistä naishormoneja. Ensimmäisen sukupolven ehkäisypillerit, ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 1960, oli korkeat tasot hormonien estrogeenin ja progestiinit lynestrenoli tai noretisteronin. Varhainen pillerit aiheutti melko suuri määrä verihyytymiä johtaen tukoksia jaloissa, sydän, ja aivot. Nämä tukoksia voi sitten aiheuttaa sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Toisen sukupolven ehkäisypillereitä muotoiltiin pienentää veritulpan riskiä. Ne sisälsivät pienempiä määriä estrogeenia ja toinen progestiinia nimeltään levonorgestreeli. Haittapuoli nämä toisen sukupolven pillerit oli, että ne aiheuttivat haittavaikutuksia, kuten akne, hirsutismi (lisääntynyt karvoitus), painonnousu, ja korkeammat kolesteroliarvot. Toisen ja kolmannen sukupolven ehkäisypillerit eroavat progestiinia komponentti.

Kolmannen sukupolven ehkäisypillereitä kuten NuvaRingia kehitettiin 1980-luvulla sisältävän progestiinia hormonien desogestreelia tai gestodeenia. Tavoitteena oli vähentää haitallisia vaikutuksia, kuten hirsutismi ja akne. On arvioitu, että 7,5 miljoonaa naista täynnä reseptiä kolmannen sukupolven ehkäisypillerit Yhdysvalloissa vuonna 2006. Tutkimuksissa on havaittu, että naiset käyttävät kolmannen sukupolven ehkäisypillerit on suurentunut laskimotromboembolian (verihyytymän) verrattuna käyttäjille toisen sukupolven ehkäisyvälineitä, jotka sisältävät levonorgestreelia.

Jotkut tutkijat ovat kyseenalaistaa kolmannen sukupolven ehkäisyvälineet, kuten nuvaring ovat turvallisia ja tehokkaita kuin toisen sukupolven ehkäisypistokset lisääntynyt riski saada veritulppa. Painopiste on ollut desogestreeli, synteettinen muoto hormonin progestiinia. Desogestreeli näyttää aiheuttavan resistenssiä yksi antikoagulanttien proteiinien (proteiini C). Kun hyytyminen estyy se helpottaa veren hyytymistä, mikä lisää riskiä laskimotukoksen.

Nuvaring on yksi eniten käytetty menetelmä syntyvyyden ja vaivatonta suurimman osan naisista. Voit ostaa NuvaRingia verkossa maasi kuultuaan at lääkäriltä kaupunkisi paikalliselle klinikalle tai ottamalla verkossa konsultointia thecontraceptivepill.com/fi/. Lisätietoa NuvaRingiä osoitteessa http://www.thecontraceptivepill.com/fi/nuvaring.html.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s