Hvad er NuvaRing? skal du bruge NuvaRing?

nuvaring

NuvaRing prævention er en kombination hormonel prævention. Det fremstilles af Organon USA. NuvaRing er en polyethylen vinylacetat ring omkring 2 inches i diameter. Den bæres i skeden i tre uger og derefter fjernet i en uge. Ringen indeholder en kombination af hormonerne østrogen og progestin. NuvaRing prævention langsomt frigiver de hormoner i blodbanen. Den progestin absorberes og forhindrer æggestokkene i at frigive et æg. Desuden livmoderslimhinden bliver tyndere og den cervikale slim bliver tykkere. NuvaRing betragtes som en tredje generation præventionsmiddel.

P-piller er normalt består af en blanding af syntetiske kvindelige hormoner. Første generations p-piller, først introduceret i 1960-erne, havde høje niveauer af hormoner østrogen og gestagener lynestrenol eller norethisteron. De tidlige piller forårsagede en temmelig stort antal blodpropper medfører blokeringer i benene, hjerte og hjerne. Disse blokeringer kan så føre til hjerteanfald og slagtilfælde.

Andengenerations p-piller blev formuleret til at reducere risikoen for blodpropper. De indeholdt mindre mængder af østrogen og et andet progestogen kaldet levonorgestrel. Ulempen til disse anden generations p-piller var, at de forårsagede bivirkninger såsom acne, hirsutisme (øget hårvækst), vægtøgning, og højere kolesteroltal. Anden og tredje generation orale præventionsmidler er forskellige i deres progestin komponent.

Tredje generations p-piller som NuvaRing blev udviklet i 1980’erne til at indeholde gestagen hormoner desogestrel eller gestoden. Målet var at hjælpe med at reducere negative virkninger såsom hirsutisme og akne. Det anslås, at 7,5 millioner kvinder fyldte forskrifter for tredje generation orale præventionsmidler i USA i 2006. Undersøgelser har vist, at kvinder, der bruger tredje generation orale præventionsmidler har en øget risiko for venøs tromboemboli (blodprop) i forhold til brugere af anden generation piller indeholdende levonorgestrel.

Nogle forskere sætter spørgsmålstegn, om tredje generation svangerskabsforebyggende såsom NuvaRing er mere sikker og effektiv end andengenerations-piller givet den øgede risiko for blodpropper. Fokus har været på desogestrel, den syntetiske form af hormonet progestin. Desogestrel synes at forårsage resistens over for en af de antikoagulerende proteiner (protein C). Når koagulering inhiberes det gør det lettere for blodpropper til dannelse hvilket øger risikoen for venøs trombose.

NuvaRing er en af de mest anvendte metode til fødselskontrol og problemfri for de fleste af kvinderne. Du kan købe NuvaRing online i dit land, efter samråd med på din læge i din by lokale klinik eller tage online høring fra thecontraceptivepill.com/dk/. Lær mere om NuvaRing på http://www.thecontraceptivepill.com/dk/nuvaring.html.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s