Hva er NuvaRing? bør du bruke NuvaRing?

nuvaring

NuvaRing (P-ring) prevensjon er en kombinasjon hormonell prevensjon. Den er produsert av Organon USA. NuvaRing er en polyetylen vinylacetat ring rundt 2 inches i diameter. Den er slitt i vagina i tre uker og deretter fjernet i en uke. Ringen inneholder en kombinasjon av hormonene østrogen og progestin. NuvaRing prevensjon sakte frigjør hormoner i blodet. Den progestin absorberes og hindrer eggstokken fra slippe et egg. I tillegg blir livmorslimhinnen tynnere og slimet i livmorhalsen blir tykkere. NuvaRing er ansett som en tredje generasjons prevensjonsmiddel.

Orale prevensjonsmidler er vanligvis laget av en blanding av syntetiske kvinnelige hormoner. Første generasjons p-piller, først introdusert på 1960-tallet, hadde høye nivåer av hormoner østrogen og gestagen lynøstrenol eller noretisteron. De tidlige piller forårsaket et ganske høyt antall blodpropper som resulterer i blokkeringer i bena, hjerte og hjerne. Disse blokkeringer kan da føre til hjerteinfarkt og slag.

Andregenerasjons p-piller ble formulert for å redusere risikoen for blodpropp. De inneholdt mindre mengder av østrogen og en progestogen annen som kalles levonorgestrel. Ulempen til disse andre generasjons p-piller var at de forårsaket bivirkninger som akne, hirsutisme (økt hårvekst), vektøkning, og høyere kolesterolnivå. Andre og tredje generasjons p-piller ulik progestin komponent.

Tredje generasjons p-piller som NuvaRing ble utviklet på 1980-tallet for å inneholde progestogen hormoner desogestrel eller gestoden. Målet var å bidra til å redusere bivirkninger som hirsutisme og akne. Det er anslått at 7,5 millioner kvinner fylt resepter for tredje generasjons p-piller i USA i 2006. Studier har funnet at kvinner som bruker tredje generasjons p-piller har en økt risiko for venøs tromboembolisme (blodpropp) i forhold til brukere av andre generasjon -piller som inneholder levonorgestrel.

Noen forskere er avhør om tredje generasjons prevensjonsmidler som NuvaRing er mer sikker og effektiv enn andre generasjons prevensjonsmidler gitt økt risiko for blodpropp. Fokus har vært på desogestrel, den syntetiske formen av hormonet gestagen. Desogestrel ser ut til å bevirke resistens mot ett av de antikoagulerende proteiner (Protein C). Når koagulering hemmes det gjør det lettere for blodpropp å danne noe som øker risikoen for venøs trombose.

NuvaRing (P-ring) er en av de mest brukte metoden for prevensjon og problemfritt for de fleste kvinner. Du kan kjøpe NuvaRing online i ditt land, etter samråd med på legen din i byens lokale klinikken eller ta online konsultasjon fra thecontraceptivepill.com/no/. Lær mer om NuvaRing http://www.thecontraceptivepill.com/no/nuvaring.html.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s