Noodanticonceptie voor contraceptieve ongevallen

morning-after-pill-couple-happy

Vrouwen die deelnemen aan een seksuele relatie meestal de voorkeur aan het gebruik van een vorm van bescherming. Tot voor kort waren de meest populaire condooms optie zijn en worden gewoonlijk gebruikt als een anticonceptiemiddel door paren. Echter, condooms niet bewezen 100% effectief in het voorkomen vrouwen met een ongeplande zwangerschap. Veel een keer, tijdens een seksuele daad, er is kans dat koppels ervaren een condoom slip of een condoom traan. Dit kan alleen het risico van een vrouw zwanger te verhogen. Maar veel andere anticonceptie geïntroduceerd om te voorkomen dat dergelijke contraceptieve ongelukken die zwangere vrouwen. Dagelijks anticonceptiemethoden hebben veel geholpen vrouwen.

De introductie van hormonale anticonceptie geleid tot een royale verandering in het scenario voor zover ongeplande zwangerschap betrof. Deze methoden zijn een vorm van dagelijkse anticonceptie en zijn erg populair onder vrouwen geworden. De drie hormonale anticonceptie onder meer orale anticonceptiepillen, anticonceptiepleister en anticonceptie-ringen. Orale anticonceptiepillen bestaan uit synthetische vrouwelijke hormonen die helpen bij het voorkomen van ongeplande zwangerschap bij vrouwen. Een anticonceptiepil kan ofwel een combinatiepil of mini-pil, gebaseerd op de huidige in de pil hormonen. Deze pillen zijn bewezen bijna 100% effectief bij het voorkomen van zwangerschap.

Echter, soms deze anticonceptiva ook gefaald tegen zwangerschap. Dergelijke contraceptieve ongelukken komen vaak voor en dat is waar nood anticonceptie in beeld komen. Deze werkwijzen zijn effectief gebleken in het voorkomen van zwangerschap bij vrouwen die kunnen optreden als gevolg van dergelijke contraceptieve ongevallen worden. Deze werkwijzen worden ook als noodsituatiecontraceptie pil die moeten achteraf worden binnen een bereik van 72 tot 120 uur. De twee meest populaire noodanticonceptie pillen gebruikt door vrouwen over de hele wereld zijn ellaOne en Norlevo. Deze pillen bestaan uit synthetische vrouwelijke hormonen, zoals de contraceptieve pillen.

Norlevo (Levonelle) is de oudste hulpdiensten anticonceptie pil gebruikt door vrouwen voor het voorkomen van zwangerschap na een anticonceptiemiddel ongeval. Deze pil bestaat uit levonorgestrel, synthetische progestageen, als actief bestanddeel. Dit noodanticonceptie werkt door tricking uw lichaam te laten geloven dat de eisprong is al zo plaatsgevonden met betrekking tot de productie van een eicel te voorkomen. Het dikker dan het baarmoederhalsslijm in baarmoeder om te voorkomen dat een zaadcel binnendringen en bevruchten een ei. En tot slot, Norlevo verandert het baarmoederslijmvlies om te voorkomen dat een ei hechten en verder groeien. Deze pil kan worden genomen binnen 72 uur na onbeschermde seks heeft plaatsgevonden.

De andere populaire en meest gebruikte noodanticonceptie pil is ellaOne. Deze pil is gevonden dat aan populariteit wint in een snel tempo in tegenstelling tot andere pillen kan worden binnen 120 uur of vijf dagen later genomen. Deze pil bestaat ulipristalacetaat als actief bestanddeel. ellaOne is het meest effectief als naderhand genomen binnen de eerste paar dagen. De effectiviteit van de pil neiging heeft te dalen naarmate meer dagen passen. Deze pil is meestal goed verdragen pil kan echter enkele vrouwen bepaalde bijwerkingen zoals misselijkheid, braken of pijnlijke menstruatie ervaren.

Noodanticonceptie wordt ook wel morning-afterpil. Emergency anticonceptiepil als ellaOne en Postinor kan tot drie dagen na onbeschermde seks worden genomen. Lees meer over noodanticonceptie pillen bij http://www.thecontraceptivepill.com/nl/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s