Nødprevensjon for prevensjons ulykker

morning-after-pill-couple-happy

Kvinner som deltar i et seksuelt forhold vanligvis foretrekker å bruke noen form for beskyttelse. Inntil nylig har kondomer vært det mest populære alternativet og blir ofte brukt som et prevensjonsmetode av par. Imidlertid har kondomer ikke vist seg å være 100% effektiv i å hindre kvinner fra å ha en uønsket graviditet. Mange ganger, i løpet av en seksuell handling, er sjansene for at par opplever en kondom slip eller kondom tåre. Dette kan bare øke risikoen for en kvinne å bli gravid. Imidlertid har mange andre prevensjonsmetoder er innført for å hindre at slike prevensjons ulykker fra å gjøre kvinner gravide. Daglig prevensjonsmetoder har hjulpet kvinner mye.

Innføringen av hormonelle prevensjonsmetoder førte til en sjenerøs endring i scenario så langt som uønsket graviditet var bekymret. Disse metodene er en form for daglig prevensjon og har blitt veldig populært blant kvinner. De tre hormonelle prevensjonsmetoder omfatter p-piller, p-plaster og p-ring. P-piller består av syntetiske kvinnelige hormoner som bidrar til å forebygge uønsket graviditet hos kvinner. En p-pille kan enten være en kombinert pille eller mini-pille, basert på hormoner som finnes i p-piller. Disse pillene har vist seg å være nesten 100% effektiv i å hindre graviditet.

Men til tider, disse p-piller også har mislyktes i å hindre graviditet. Slike prevensjons ulykker er vanlig, og det er der nødprevensjon metoder kommer inn i bildet. Disse fremgangsmåter har vist seg å være effektiv i å hindre graviditet hos kvinner som kan oppstå som et resultat av slike prevensjons ulykker. Disse metodene er også betegnes som nødprevensjon pille, som er nødvendig for å bli tatt i løpet av en periode på 72 til 120 timer etterpå. De to mest populære nødprevensjon piller brukes av kvinner over hele verden er ellaOne og Norlevo (Levonelle). Disse pillene består av syntetiske kvinnelige hormoner, som p-piller.

Norlevo er den eldste nødprevensjon pillen brukes av kvinner for å forhindre graviditet etter prevensjons ulykke. Denne pille består av levonorgestrel, syntetisk progestogen, som aktiv ingrediens. Dette nødprevensjon virker ved å lure kroppen til å tro at eggløsningen allerede har skjedd, slik som å hindre produksjon av et egg. Det tykner så slimet i livmorhalsen i livmoren for å hindre en sperm fra å komme inn og gjødsling et egg. Og til slutt, Norlevo endrer livmorslimhinnen slik som å hindre et egg fester seg og vokser videre. Denne pillen kan tas innen 72 timer etter ubeskyttet sex inntraff.

Den andre populære og brukte nødprevensjon pillen er ellaOne. Denne pillen er funnet å være stadig mer populært i et raskt tempo som i motsetning til andre piller kan det tas innen 120 timer eller fem dager etterpå. Denne pillen består av ulipristalacetat som aktiv ingrediens. ellaOne er mest effektiv hvis tatt innen de første par dager etterpå. Effektiviteten av pillen en tendens til å avta etter hvert som flere dager passere. Denne pillen er generelt et godt tolerert pille, men kan noen kvinner opplever visse bivirkninger som kvalme, oppkast eller smertefulle perioder.

Nødprevensjon er også kalt morgenen etter pille. Nødprevensjon pille som ellaOne og Norlevo kan tas opp til tre dager etter ubeskyttet sex. Finn ut mer om hvordan du kan kjøpe nødprevensjon pillerhttp://www.thecontraceptivepill.com/no/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s