Nødprævention for svangerskabsforebyggende ulykker

morning-after-pill-couple-happyKvinder, der deltager i et seksuelt forhold normalt foretrækker at bruge nogle form for beskyttelse. Indtil for nylig har kondomer været den mest populære løsning og er almindeligt anvendt som en form for prævention af par. Imidlertid har kondomer ikke vist sig at være 100% effektiv til at forhindre kvinder i at have en uønsket graviditet. Mange gange i løbet af en seksuel handling, der er chance for, at par oplever et kondom glide eller et kondom tåre. Dette kan kun øge risikoen for en kvinder at blive gravide. Imidlertid er der blevet indført mange andre svangerskabsforebyggende midler, for at forhindre sådanne svangerskabsforebyggende ulykker fra at kvinder gravid. Daglige svangerskabsforebyggende metoder har hjulpet kvinder en masse.

Indførelsen af hormonelle svangerskabsforebyggende metoder medført en generøs ændring i scenariet så vidt uplanlagt graviditet var bekymret. Disse metoder er en form for daglig prævention og er blevet ret populært blandt kvinder. De tre hormonelle svangerskabsforebyggende metoder omfatter p-piller, svangerskabsforebyggende patches og svangerskabsforebyggende ringe. P-piller består af syntetiske kvindelige hormoner, der hjælper med at forebygge uønsket graviditet hos kvinder. En p-piller kan enten være en kombineret pille eller mini-pille, baseret på hormonerne til stede i pille. Disse piller har vist sig at være næsten 100% effektiv til at forhindre graviditet.

Men til tider er disse piller også har tabt forebygge graviditet. Sådanne svangerskabsforebyggende ulykker er fælles, og det er der akut svangerskabsforebyggende metoder kommer ind i billedet. Disse metoder har vist sig at være effektive til at forebygge graviditet hos kvinder, der kan opstå som følge af sådanne svangerskabsforebyggende ulykker. Disse metoder er også betegnes som morgenen efter piller, som skal træffes inden for et tidsrum af 72 til 120 timer bagefter. De to mest populære nødprævention piller anvendes af kvinder over hele kloden er ellaOne og Norlevo. Disse piller består af syntetiske kvindelige hormoner, som p-pillerne.

Norlevo er den ældste fortrydelsespillen anvendes af kvinder til at forebygge graviditet efter en svangerskabsforebyggende ulykke. Denne pille består af levonorgestrel, syntetisk progestogen, som aktiv bestanddel. Denne nødprævention virker ved at narre din krop til at tro, at ægløsning allerede har fundet sted for at forhindre produktionen af et æg. Den tykkere så den cervikale slim i din livmoder for at forhindre en sædcelle trænger ind og gødskning et æg. Og endelig, Norlevo ændrer livmoderslimhinden for at forhindre et æg fra knyttet og voksende yderligere. Denne pille kan tages inden for 72 timer efter ubeskyttet sex opstod.

De andre populære og almindeligt anvendte morgenen efter pille er ellaOne. Denne pille har vist sig at være stigende popularitet i et hurtigt tempo, som i modsætning til andre piller kan det tages inden for 120 timer eller fem dage bagefter. Denne pille består af ulipristalacetat som aktiv ingrediens. ellaOne er mest effektiv, hvis den tages inden for de første par dage bagefter. Effektiviteten af pillen tendens til at falde, efterhånden som flere dage passere. Denne pille er generelt en veltolereret pille, dog kan nogle kvinder oplever visse bivirkninger såsom kvalme, opkastning eller smertefulde perioder.

Nødprævention kaldes også morgenen efter pille. Fortrydelsespille som ellaOne og Norlevo kan tages op til tre dage efter ubeskyttet sex.  Læs mere om morgenen efter piller på http://www.thecontraceptivepill.com/dk/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s