Akut antikonception för preventivmedel olyckor

morning-after-pill-couple-happy

Kvinnor som ägnar sig åt en sexuell relation föredrar oftast med någon form av skydd. Fram tills nyligen har kondomer varit den mest populära alternativ och används allmänt som en metod för kontraception av par. Däremot har kondomer inte visat sig vara 100% effektiv för att förhindra kvinnor från att ha en oplanerad graviditet. Många gånger under en sexuell handling, det finns chanser att par upplever en kondom halka eller en kondom tår. Detta kan bara öka risken för en kvinna att bli gravid. Men många andra preventivmetoder införts för att förhindra sådana preventivmedel olyckor från att göra kvinnor gravida. Dagliga preventivmetoder har hjälpt kvinnor mycket.

Införandet av hormonella preventivmetoder lett till en generös förändring i scenariot så långt som oplanerad graviditet var berörda. Dessa metoder är en form av daglig preventivmedel och har blivit mycket populär bland kvinnor. De tre hormonella preventivmetoder inkluderar p-piller, p-plåster och preventivmedel ringar. P-piller består av syntetiska kvinnliga hormoner som hjälper till att förhindra oplanerad graviditet hos kvinnor. En p-piller kan antingen vara en kombinerad piller eller minipiller, på grundval av de hormoner som föreligger i p-piller. Dessa piller har visat sig vara nästan 100% effektiva för att förhindra graviditet.

Men ibland, dessa p-piller har också misslyckats med att förhindra graviditet. Sådana preventivmedel olyckor är vanliga och det är där akutpreventivmetoder kommer in i bilden. Dessa metoder har visat sig vara effektiva för att förhindra graviditet hos kvinnor som kan uppstå som en följd av sådana preventivmedel olyckor. Dessa metoder är också betecknas som akut preventivmedel piller, som krävs för att tas inom ett spann på 72 till 120 timmar efteråt. De två mest populära akuta p-piller som används av kvinnor över hela världen är ellaOne och Levonelle. Dessa piller består av syntetiska kvinnliga hormoner, liksom p-piller.

Levonelle är den äldsta akuta preventivmedel p-piller som används av kvinnor för att förhindra graviditet efter ett preventivmedel olycka. Detta piller består av levonorgestrel, syntetisk gestagen, som aktiv ingrediens. Denna akuta preventivmedel fungerar genom att lura kroppen att tro att ägglossning redan har skett för att förhindra produktion av ett ägg. Det tjocknar sedan livmoderhalsen i livmodern för att förhindra en spermie kommer in och gödsling ett ägg. Och slutligen, Levonelle förändrar livmoderslemhinnan för att förhindra ett ägg från att fästa och växa ytterligare. Detta piller kan tas inom 72 timmar efter oskyddat samlag ägt rum.

Den andra populära och vanligt förekommande akuta preventivmedel piller är ellaOne. Detta piller har visat sig vara populärare i snabb takt som till skillnad från andra piller kan tas inom 120 timmar eller fem dagar efteråt. Detta piller består av ulipristalacetat som aktiv ingrediens. ellaOne är mest effektivt om de tas i första par dagar efteråt. Effektiviteten av p-piller tenderar att minska eftersom fler dagar passera. Detta piller är i allmänhet en väl tolererad piller, dock kan några kvinnor upplever vissa biverkningar såsom illamående, kräkningar eller smärtsamma perioder.

Emergency preventivmedel kallas också morgonen efter piller. Akuta preventivmedel piller som ellaOne och Levonelle kan tas upp till tre dygn efter oskyddat samlag. Ta reda på mer om akuta p-piller, contracptive metoder och hur man köper p-piller på nätet i Sverige på http://www.thecontraceptivepill.com/se/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s