Hypotyreose og Graviditet – Symptomer, Risiko og Behandling

Thyroid-and-PregnancyHypotyreose er en thyroid sykdom forårsaket av svikt i skjoldbruskkjertelen til å produsere tilstrekkelig mengde thyroid hormon. Dette thyroid hormon er ansvarlig for regulering av metabolisme, nervesystem, hjerte, temperatur, kroppsvekt og mange andre prosesser i kroppen dermed gjør det meget viktig i menneskekroppen. Dette hypotyreose tilstanden er kjent for å være svært vanlig for kvinner for barne-bærende alder. Hvis dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen ikke er korrigert tidlig nok, vil det føre til uønskede effekter som vil føre til komplikasjoner for både mor og foster under svangerskapet. Ifølge forskning hyppigheten av denne sykdommen varierer i ulike regioner og land.

Under graviditet en mor krever legehjelp for å kontrollere denne sykdommen. I tilfelle det oppstår det, bør dette gjøres i løpet av første trimester av svangerskapet, er det fordi symptomene på hypotyreose er sagt å være lik de av normal graviditet dermed vanskelig for mor å skille og på toppen av det hele etterspørselen av thyroid hormon er kjent for å øke i løpet av svangerskapet, og dette kan gi vei til en tidligere ubemerket skjoldbrusk lidelse som fører til en mer verre tilstand. Men denne sykdommen er utsatt for kvinner som har en historie med struma, diabetes type 1, og personer med skjoldbrusk problem. Ubehandlet hypotyreose kan føre til alvorlige tilfeller som abort, høyt blodtrykk, for tidlig fødsel og kan også forlenge effekten til nevro intellektuelle utvikling av barnet selv etter graviditet og delivery.screening av hypotyreose anbefales derfor hos alle gravide kvinner.

Hypotyreose er assosiert med ulike symptomer, noen er lik symptomene på graviditet, for eksempel, tretthet, hjertebank, kvalme, vektøkning, og andre symptomer som, hukommelsesproblemer, forstoppelse, følsomhet for temperatur (kald), diaré, små skjelvinger , muskelkramper og hyppig avføring.

Hypotyreose kan styres ved å diagnostisere det tidlig og umiddelbar behandling. Det kan diagnostiseres på grunnlag av blodprøve måle nivåer av skjoldbrusk hormoner, fysisk undersøkelse, og symptomer, mens behandling gjøres ved hjelp av en kunstig hormon som kalles Levothyroxine er tett ligner på thyroid hormon T4 laget av skjoldbruskkjertelen. Legen bør prøve å normalisere skjoldbruskkjertelen før graviditeten, men når unnfangelsen er bekreftet legen justerer deretter Levothyroxine dose under diagnose og deretter fortsetter å overvåke din thyroid funksjonstest hver 4-6 uker i løpet av svangerskapet før euthyroidism er oppnådd. 2,0-2,4 g / kg av Levothyroxine er anbefalt for gravide kvinner daglig. Men Levothyroxine nivået kan variere i slutten lingesvangerskap og gå tilbake til pre-graviditet nivåer i flertallet av kvinner under leveringstid. Det er kjent at jern og kalsium kan hindre opptaket av hormonet tyroksin i kroppen derfor gravide rådes til ikke å ta prenatal vitamin som inneholder både jern og kalsium i løpet av 3-4 timer for å ta Levothyroxine.

Hvis ingen behandling er gjort til denne sykdommen kan det føre til ulike konsekvenser som dårlig hjernens utvikling av barnet dermed fører til lav IQ etter fødselen. Derfor er det tilrådelig for gravide å ta forholdsregler for å unngå hypotyreose under svangerskapet og i tilfelle oppstår det de går for riktig medisinering for behandling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s