Hypothyroidisme og Graviditet – Symptomer, Risiko og Behandling

Thyroid-and-PregnancyHypothyroidisme er en skjoldbruskkirtel sygdom forårsaget af svigt i skjoldbruskkirtlen til at producere tilstrækkelig mængde af thyreoideahormon. Denne thyreoideahormon er ansvarlig for at regulere stofskiftet, nervesystemet, hjerte, temperatur, legemsvægt og mange andre processer i den menneskelige krop dermed gør det meget vigtigt i den menneskelige krop. Denne hypothyroidism betingelse er kendt for at være meget almindeligt at kvinder i barnets -fyldt alder. Hvis dysfunktion af skjoldbruskkirtlen ikke korrigeres tidligt nok, vil det føre til bivirkninger, der vil forårsage komplikationer for både moderen og fosteret under graviditeten. Ifølge forskning hyppigheden af denne sygdom varierer i forskellige regioner og lande.

Under graviditet en mor kræver lægehjælp til at kontrollere denne sygdom. I tilfælde det sker, bør dette ske i løbet af første trimester af graviditeten, er det fordi symptomerne på hypothyroidisme siges at være de samme som for normal graviditet dermed svært for moderen at skelne og oven på det hele efterspørgslen af skjoldbruskkirtelhormon er kendt for at øge under graviditet, og det kan vige for en tidligere ubemærket thyroideaforstyrrelser fører til en mere værre tilstand. Men denne sygdom er modtagelig for kvinder, der har en historie af struma, diabetes type 1, og personer med skjoldbruskkirtlen problem. Ubehandlet hypothyreoidisme kan føre til alvorlige tilfælde som abort, højt blodtryk, for tidlig fødsel og kan også udvide effekten til den neuro intellektuelle udvikling af barnet selv efter graviditet og delivery.screening af hypothyroidisme anbefales derfor i alle gravide kvinder.

Hypothyroidisme er forbundet med forskellige symptomer, nogle ligner symptomer på graviditet, såsom træthed, øget hjerterytme, kvalme, vægtøgning, og andre symptomer som, hukommelsesproblemer, forstoppelse, følsomhed over for temperatur (kold), diarré, mindre rystelser , muskelkramper og hyppig afføring.

Hypothyroidisme kan styres ved at diagnosticere det tidligt og øjeblikkelig behandling. Det kan diagnosticeres baseret på blodprøve måle niveauet af skjoldbruskkirtelhormoner, fysisk undersøgelse, og symptomer, mens behandlingen sker ved hjælp af en kunstig hormon kaldet levothyroxin er nøje ligner thyreoideahormon T4 lavet af skjoldbruskkirtlen. Lægen bør forsøge at normalisere skjoldbruskkirtel funktion før graviditeten, men når forestillingen er bekræftet lægen derefter justerer Levothyroxine dosis under diagnose og derefter fortsætter overvågning af din skjoldbruskkirtel funktion test hver 4-6 uger under graviditeten indtil euthyreoidisme er opnået. 2,0-2,4 g / kg levothyroxin anbefales til gravide kvinder dagligt. Levothyroxin niveauer kan dog variere i slutningen svangerskaber og vende tilbage til før graviditeten niveauer i størstedelen af kvinder i leveringstid. Det er kendt, at jern og calcium kan hindre absorptionen af skjoldbruskkirtelhormon i kroppen derfor gravide rådes til ikke at tage prænatal vitamin, som indeholder både jern og calcium inden for 3-4 timer efter indtagelse af levothyroxin.

Hvis ingen behandling er gjort for at denne sygdom kan det føre til forskellige konsekvenser såsom dårlig hjernens udvikling af barnet derfor medfører lav IQ efter fødslen. Derfor er det tilrådeligt for gravide kvinder til at tage forholdsregler for at undgå hypothyroidisme under graviditet og i tilfælde af det sker de går for korrekt medicinering til behandling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s