Kilpirauhasen Vajaatoiminta ja Raskaus – Oireita, Riskiä ja Hoito

Thyroid-and-PregnancyKilpirauhasen vajaatoiminta on kilpirauhasen aiheuttama vika kilpirauhasen tuottamaan riittävä määrä kilpirauhasen hormoni. Tämä kilpirauhashormonin vastaa aineenvaihdunnan säätelyyn, hermoston, sydämen, lämpötila, kehon painon ja monia muita prosesseja ihmiskehossa mikä tekee siitä erittäin tärkeää ihmiskehossa. Tämä kilpirauhasen ehto on tunnetusti hyvin yleisiä naisille lasten vie- ras ikä. Jos toimintahäiriö, kilpirauhanen ei korjata riittävän ajoissa, se johtaa haittavaikutusten joka aiheuttaa komplikaatioita sekä äidille että sikiölle raskauden aikana. Tutkimusten mukaan taajuus tämän taudin vaihtelee eri alueilla ja maissa.

Raskauden aikana äidin vaatii lääkärin hoitoa Newcastlen taudin torjumiseksi. Mikäli näin tapahtuu, tämä pitäisi tehdä raskauden ensimmäisen kolmanneksen raskauden, tämä johtuu siitä, että oireet kilpirauhasen sanotaan olevan samanlaisia kuin normaalin raskauden vuoksi vaikeaa äidin erottaa ja sen päälle kaiken kysynnän kilpirauhashormonin tiedetään lisäävän raskauden aikana, ja se voi antaa tietä aiemmin huomaamatta kilpirauhasen häiriö johtaa entistä huonommin kunnossa. Kuitenkin tämä tauti on altis naisilla, joilla on ollut struuma, diabetes tyypin 1, ja ihmiset kilpirauhasen ongelma. Hoitamaton kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa vakavia tapauksia, kuten keskenmeno, korkea verenpaine, ennenaikainen synnytys ja voi myös laajentaa vaikutus neuro henkisen kehityksen lapsen, vaikka raskaus ja delivery.screening kilpirauhasen vuoksi suositellaan kaikille raskaana oleville naisille.

Kilpirauhasen vajaatoiminta liittyy erilaisia oireita, jotkut ovat samankaltaisia oireita raskaudesta, kuten väsymys, lisääntynyt sydämen syke, pahoinvointi, painonnousu, ja muita oireita, kuten, muistin ongelmia, ummetus, herkkyys lämpötilan (kylmä), ripuli, lievä vapina , lihaskrampit ja usein suoliston liikkeitä.

Kilpirauhasen vajaatoiminta voidaan hallita diagnosoinnin se aikaisin ja välitöntä hoitoa. Se voidaan diagnosoida perustuu verikoe mittaamiseen kilpirauhashormonitasojen, lääkärintarkastus, ja oireita, kun taas käsittely suoritetaan käyttämällä keinotekoista hormoni Levothyroxine on läheisesti samankaltainen kilpirauhashormonin T4 tekemät kilpirauhasen. Lääkärin tulisi yrittää normalisoida kilpirauhasen ennen raskautta mutta kun käsitys on vahvistettu lääkäri säätää sitten levotyroksiiniannostusta aikana diagnoosin ja jatkaa tämän jälkeen seuranta Kilpirauhasarvojen 4-6 viikon välein raskauden aikana kunnes euthyroidism saavutetaan. 2,0-2,4 g / kg Levothyroxine suositellaan raskaana oleville naisille päivittäin. Kuitenkin Levothyroxine tasot voivat vaihdella myöhään raskauksien ja palata ennen raskautta tasolle enemmistö naisista aikana toimitusajan. On tunnettua, että raudan ja kalsiumin voi haitata imeytymistä kilpirauhasen hormonin siksi raskaana ei kannata ottaa synnytystä vitamiini, joka sisältää sekä rautaa ja kalsiumia 3-4 tunnin Levotyroksiinia.

Jos hoitoa ei tehdä tämä tauti voi johtaa erilaisiin seurauksiin kuten huono aivojen kehitystä lapsen siten johtaa alhainen älykkyysosamäärä syntymän jälkeen. Siksi on suositeltavaa raskaana oleville naisille ryhtyä varotoimiin kilpirauhasen raskauden aikana ja sellaisen ilmetessä ne menevät asianmukainen lääkitys hoitoon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s