Hypotyreos och Pregnancy – Symptom, Risk och Behandling

Thyroid-and-PregnancyHypotyreos är en sköldkörtelsjukdom som orsakas av sköldkörteln att producera tillräcklig mängd av sköldkörtelhormon. Denna sköldkörtelhormon ansvarar för att reglera ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärta, temperatur, kroppsvikt och många andra processer i människokroppen och därigenom göra det mycket viktigt i den mänskliga kroppen. Detta hypotyreos tillstånd är känd för att vara mycket vanligt att kvinnor i barna uthärda ålder. Om dysfunktion i sköldkörteln inte korrigeras tillräckligt tidigt, kommer det att leda till negativa effekter som kommer att orsaka komplikationer för både modern och fostret under graviditeten. Enligt forskning frekvensen av denna sjukdom varierar i olika regioner och länder.

Under graviditeten kräver en mor läkarvård för att bekämpa denna sjukdom. I fall inträffar, bör detta ske under första trimestern av graviditeten, är detta eftersom symptomen på hypotyreos sägs vara liknar normal graviditet därmed svårt för mamman att urskilja och ovanpå det hela efterfrågan på sköldkörtelhormon är känt för att öka under graviditeten, och detta kan ge vika för en tidigare obemärkt sköldkörtelsjukdom som leder till en mer sämre skick. denna sjukdom är dock känslig för kvinnor som har en historia av struma, diabetes typ 1, och personer med problem med sköldkörteln. Obehandlad hypotyreos kan leda till allvarliga fall som missfall, högt blodtryck, för tidig födsel och kan även förlänga effekten till neuro intellektuella utveckling av barnet även efter graviditeten och delivery.screening av hypotyreos rekommenderas därför i alla gravida kvinnor.

Hypotyreos är förknippad med olika symtom, vissa liknar symptom på graviditet, såsom trötthet, hjärtklappning, illamående, viktökning, och andra symptom som, minnesproblem, förstoppning, känslighet för temperatur (kallt), diarré, små skakningar , muskelkramper och frekventa tarmrörelser.

Hypotyreos kan hanteras genom att diagnostisera det tidigt och omedelbar behandling. Det kan diagnostiseras baserat på blodprov mäta nivåerna av sköldkörtelhormoner, fysisk undersökning, och symptom, medan behandling sker med hjälp av en konstgjord hormon som kallas Levotyroxin är närbesläktat med sköldkörtelhormon T4 gjorts av sköldkörteln. Läkaren bör försöka normalisera sköldkörtelns funktion före graviditeten men när befruktningen bekräftas läkaren sedan justerar levotyroxin dos under diagnos och sedan fortsätter att övervaka din sköldkörtelfunktion test varje 4-6 veckor under graviditeten tills euthyroidism uppnås. 2,0-2,4 g / kg av Levothyroxine rekommenderas för gravida kvinnor dagligen. Levotyroxin nivåer kan dock variera i slutet av dräktigheter och återgå till före graviditeten nivåer i majoriteten av kvinnor under leveranstiden. Det är känt att järn och kalcium kan hindra absorption av sköldkörtelhormon i kroppen därför gravida kvinnor rekommenderas att inte ta prenatal vitamin som innehåller både järn och kalcium inom 3-4 timmar efter intag av levotyroxin.

Om ingen behandling sker till denna sjukdom kan det leda till olika konsekvenser såsom dålig hjärnans utveckling hos barnet därmed leder till låg IQ efter födseln. Därför är det lämpligt för gravida kvinnor att vidta försiktighetsåtgärder för att undvika hypotyreos under graviditet och i fall det förekommer de går för korrekt medicinering för behandling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s