Hypothyreoïdie en Zwangerschap – Symptomen, Risico’s en de Behandeling

Thyroid-and-PregnancyHypothyreoïdie is een schildklier ziekte veroorzaakt door het falen van de schildklier om voldoende hoeveelheid schildklierhormoon te produceren. Het schildklierhormoon is verantwoordelijk voor het reguleren van metabolisme, zenuwstelsel, hart, temperatuur, lichaamsgewicht en vele andere processen in het lichaam dus waardoor het zeer essentieel in het menselijk lichaam. Dit hypothyreoïdie aandoening staat bekend heel gebruikelijk om vrouwen in de leeftijd van kind dragende te zijn. Als het disfunctioneren van de schildklier niet vroeg genoeg wordt gecorrigeerd, zal het leiden tot nadelige effecten die complicaties voor zowel de moeder als de foetus tijdens de zwangerschap zal leiden. Volgens onderzoek van de frequentie van deze ziekte varieert in verschillende regio’s en landen.

Tijdens de zwangerschap een moeder vereist medische aandacht aan deze ziekte te bestrijden. Indien dit optreedt, moet dit in het eerste trimester van de zwangerschap, dit omdat de symptomen van hypothyreoïdie zouden vergelijkbaar met die van normale zwangerschap daarom moeilijk voor de moeder te onderscheiden en bovenop het de vraag schildklierhormoon is bekend stijgen tijdens de zwangerschap, en kan maken voor een onopgemerkte schildklier aandoening die leidt tot een slechter. Maar deze ziekte is gevoelig voor vrouwen die een geschiedenis van struma, diabetes type 1 hebben, en mensen met een schildklier probleem. Onbehandelde hypothyreoïdie kan leiden tot ernstige gevallen, zoals een miskraam, een hoge bloeddruk, vroeggeboorte en kan ook het effect van de neuro intellectuele ontwikkeling van het kind uit te breiden, zelfs na de zwangerschap en delivery.screening van hypothyreoïdie Daarom wordt aanbevolen bij alle zwangere vrouwen.

Hypothyreoïdie gaat gepaard met een aantal symptomen, sommige zijn vergelijkbaar met symptomen van de zwangerschap, zoals vermoeidheid, verhoogde hartslag, misselijkheid, gewichtstoename, en andere symptomen zoals, geheugenproblemen, constipatie, gevoeligheid voor temperatuur (koud), diarree, lichte trillingen , spierkrampen en frequente stoelgang.

Hypothyreoïdie kan worden beheerd door vroegtijdige en onmiddellijke behandeling stellen van de diagnose. Het kan worden gediagnosticeerd op basis bloedonderzoek meten schildklierhormoongehalte, lichamelijk onderzoek en symptomen, terwijl behandeling wordt uitgevoerd met een kunstmatig hormoon Levothyroxine in hoge mate overeenstemt met T4 schildklierhormoon door de schildklier. De arts moet proberen om de schildklierfunctie voorafgaand aan de zwangerschap te normaliseren maar zodra de opvatting wordt bevestigd dat de arts past dan de Levothyroxine dosis tijdens diagnose en vervolgens blijft de controle van uw schildklierfunctie test om de 4-6 weken tijdens de zwangerschap tot euthyreoïdie is bereikt. 2,0-2,4 g / kg Levothyroxine wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen per dag. Echter Levothyroxine niveaus kunnen variëren in de late gestations en terug te keren naar pre-zwangerschap niveaus in meerderheid van de vrouwen tijdens de levertijd. Het is bekend dat ijzer en calcium opname van schildklierhormoon kan belemmeren het lichaam daarom zwangere vrouwen wordt aangeraden prenatale vitamine die zowel ijzer en calcium binnen 3-4 uur na inname Levothyroxine bevat te nemen.

Indien geen behandeling wordt gedaan om deze ziekte kan leiden tot verschillende gevolgen zoals slechte ontwikkeling van de hersenen van het kind is wat tot lage IQ na de geboorte. Daarom is het aan te raden voor zwangere vrouwen om voorzorgsmaatregelen te nemen om hypothyreoïdie te voorkomen tijdens de zwangerschap en in het geval dat zich voordoet ze gaan voor de juiste medicatie voor de behandeling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s