Orsaker till Acne och behandlingar

Acne orsakas av effekterna av hormoner på talgkörtlar

Under de första åren, pojkar och flickor löper större risk för tonårs acne, i händelse av olja körtlar i kroppen börja om producerande talg (hudfett som kan likna fett). Lägga till frågan, skjul hela kroppen döda hudceller ständigt, liksom några alla har “klibbiga” hudceller som inte fäller normalt de helt enkelt sitter kvar på huden. Hos personer som har acne, dessa överskott hudceller blandas med oljan och kontakten i hårsäckarna.

De gemensamma myter

Massor av myter flyter runt där ute om vad som orsakar akne. Låt oss räta några ut direkt.

– Smuts inte orsakar akne
– En blackhead kan se ut som smuts igensättning en av dina porer, men det är inte orsaken.
– Talg och hudceller blanda ihop och ibland upphov till öppnandet av poren. Men den verkliga orsaken förblir djupt ingår i poren.
– Njut av din choklad och Björn Fries. Att involvera dessa favoriter inte öka produktionen av talg i huden.
– Några av er kanske har fått höra att samlag eller onani kan orsaka akne. Falskt.

Vem får mer akne?

Medan både pojkar och flickor kan få akne det är i en bättre position att vara sämre i pojkar eftersom deras kroppar producerar mer hudfett. Konstigt nog, kan ditt immunförsvar spelar in samt gör dig extra känslig för de bakterier som förvärvar fångade i hårsäckarna.

Vad definierar akne värre?

Om du använder smink, solbränna produkter eller hår objekt som innehåller olja, kan de lägga till por-igensättning problem.

– Att under stress som gäller för skolor, eller kämpa med betyg, eller kanske går tryck kan bidra ut akne.
– Under en flickas period, kan hormonnivåer skapa mer talg i huden, som kan förvärra finnar.
– Och se upp för solljus inte bara kan det skada din hud och orsaka för tidigt åldrande, kan det också orsaka finnar.

Samtidigt hålla huden ren är en viktig del av behandlingen, kom ihåg att vara försiktig, ingen hård skrubbning, ingen plocka eller klämma. Du kan överleva tonåring akne.

För en kvinna som lider av kvinnlig akne kan detta vara orsaken till milda hormonförändringar, eller det kan komma från en långvarig hormon obalans. Oavsett orsaken, det finns en kvinnlig anti härdning tillgängliga.

Over-the disk poster erbjuds på alla apotek eller livsmedelsbutik. Dessa icke-receptbelagda akne ärr hudvård innehåller ofta bensoylperoxid som ett antibakteriellt rengöringsmedel. Detta omfattar även produkter som Oxy 5 och Neutrogena. Dessa är också ofta används för att behandla lindriga former av acne.Birth piller är en typisk recept som används för att behandla kvinnliga akne, till exempel Ortho Prova Cyclen och Estrostep. Preventivmedel inte alltid rensa alla kvinnliga akne, och kan bör användas med andra behandlingsalternativ, även over-the-counter eller receptbelagda.
I det fall du har en hormonell obalans som orsakar din akne, en läkare kan identifiera orsaken. När din kropp kommer med en förhöjd androgen nivå, ökar inom testosteron hormon, kan det orsaka akne. Hormonbehandlingar kan hjälpa till att stoppa akne innan det inträffar.

Hormonbehandlingar kan hjälpa till med de mest svår akne. Det blockerar de androgener från att stimulera gel körtlar. Ökad olja i huden kan täppa till porerna och orsaka akne. Bara en läkare kan administrera hormonbehandlingar, eftersom det kräver blodprov och dessutom ett recept för orala läkemedel.

Accutane är ett receptbelagt läkemedel som är en koncentrerad form av vitamin A och har visat sig att behandla allvarliga akne. Detta är en sista utväg, eftersom det har allvarliga negativa effekter, såsom fosterskador om du är gravid eller kan bli gravid. Även om kan vara en effektiv behandlingsmetod, är hormonbehandling ofta ett bättre alternativ.

Steg ett för varje behandling är att besöka en läkare eller hudläkare. De kunde hjälpa till att identifiera orsaken och rekommendera rätt kvinnliga akne behandling för dig. Sluta leva med akne och börja ha tydliga hud.

Hem rättsmedel för att behandla akne

Recept läkemedel för att behandla akne kan ha vissa svåra och obehagliga biverkningar. Och för vissa, dessa läkemedel är för dyra för att vara ett hållbart alternativ. Lyckligtvis finns det gott om billiga och effektiva hem rättsmedel för att behandla akne. Inte var och en av dessa åtgärder är underbart för alla, men så länge du inte är allergisk hud för någon av dina ingredienser, har du inget att förlora genom att ge dem en chans. Komplettera någon anti härdning med att dricka mycket vatten och regelbunden motion som syre och fräschar upp huden.

Blanda ihop riven muskot och mjölk. Se ditt ansikte och låt verka i 1 eller 2 timmar.

Applicera en pasta av honung och kanel för dina finnar och låt verka över natten. Vi rekommenderar att du prova denna kväll för två weeks.Grind några apelsinskal och lägg till vatten. Ansök direkt på och runt dina fläckar och överge i nästan 20 minuter. Ansök färsk mynta saft på huden kan hjälpa till med akne samt insektsbett. Ta bort pormaskar genom att använda en pasta som framställts av mark Rädisfrö och vatten

Ett sätt att minska utseende av akne är att minska svullnad. Du kan prova att applicera tandkräm (pasta, inte gel) för dina fläckar och lämnar den på över natten. Du kan också is ner dina fläckar innan du går till sängs. Ett annat sätt att du börjar anti härdning hemma om du föredrar att inte se en läkare, är oftast att börja en korrekt, daglig ansikte tvätt regim. Du kommer att kunna över tvätta huden, och en sådan kommer bara att förvärra din akne. Två gånger per dag är förmodligen är perfekt, även om andra föreslår tre gånger.

Den allra första gången du tvättar ansiktet borde vara när du vaknar upp efter att du stiger upp. Först se till att dina händer är noggrant rengöras. Sedan fukta ansiktet med varmt vatten och tvätta med en tvål medicinerad. Svamp kan vara tillflyktsorter för bakterier, så använd inte en att skrubba med. Istället skölja ansiktet med rent vatten och försiktigt klappa torrt med en mjuk, ren towel.Wash ansiktet igen innan du går till sängs. I grund och botten, bara upprepa morgonen rengöring ritual. Om du märker torra fläckar, kan du tillämpa vissa fuktighetskräm som är framtagen för akne. Vissa människor rekommenderar en tredje tvåtimmars tvätt, genomföra samma process som morgon tvätt. Du kan ge det försök. Det kan förbättra din hud, men bör du noga ta notis om de effekter det har att se till att det inte förvärras saker.

Mer information
https://sv.wikipedia.org/wiki/Akne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s