Information om Yasmin och Cerazette P-piller

Kortfattad översikt av P-piller

P-piller är allmänt kända som p-piller . P-piller är i grunden består av syntetiska hormoner för att förhindra graviditet. Yasmin och Cerazette p-piller är två populära receptbelagda läkemedel bland andra alternativ. De hormoner som frigörs genom dessa mediciner stör menstruationscykeln för att undvika oplanerad graviditet. En kvinna blir gravid när ett ägg frigörs från äggstock befruktas av spermier som frigörs från människans kropp. Piller fungerar genom att modifiera de kvinnliga könshormoner, så att inga ägg frigörs från äggstockarna och så graviditet inte uppträder.

I princip finns det två typer av p-piller 1) P-piller, eller den kombinerade p-piller och 2) minipiller. Kombinerade p-piller innehåller en kombination av syntetisk form av kvinnliga hormonerna östrogen och gestagen, medan mini-piller innehåller enda hormonet gestagen bara. Mini piller är lika effektiva som p-piller. Eftersom det innehåller enda hormon det kommer med mindre biverkningar jämfört med p-piller.

De tillverkade kvinnliga hormoner göra kroppen acceptera att ägglossning har hänt så inga ägg utmatas från äggstocken. Vidare tjocknar det halskroppsvätska så att spermierna inte kan komma in i livmodern, och avslutningsvis den spädlivmoderslemhinnan så inga ägg har kapacitet att ansluta sig på detta sätt, befruktning av ägget misslyckas och en kvinna spelar ingen t bli gravid. Den minipiller och kombinerade p-piller har visat sig vara praktiskt taget 100% effektiv hittills. De mest erkända piller är Yasmin och Cerazette.

Yasmin:

Yasmin piller är i stort sett används av damer som är över 18 år. Det ger dig snabb skydd mot graviditet, så fort du tar det på den första dagen av din menstruation. I vissa fall kan det även tas upp till den femte dagen av menstruationscykeln, men under den veckan du måste använda några andra preventivmetoder såsom kondomer. Det bästa med Yasmin är minskar risken för viktökning eller vätskeansamling i kroppen, eftersom det kan hända med andra p-piller. Den behandlar även akne frågor samt förbättra utseendet på huden. Detta händer på grund av syntetiska hormoner utställning i detta piller. Detta piller är inte alls lämplig för dig om du har en medicinsk historia av stroke, gulsot, mag- eller vaginal blödning, någon form av blodpropp, livmoder- eller bröstcancer, njur- och leversjukdom, eller hypertoni (högt blodtryck). Du kan också beställa eller ta online-konsultation för Yasminthecontraceptivepill.com innan du växlar från andra kombinerade p-piller till Yasmin.

Cerazette:

Cerazette är ofta som en minipiller på grund av att den är gjord av bara en enda hormon som kallas gestagen, men är fortfarande lika kraftfullt som vilken annan oral piller. Det ses som ett överlägset alternativ för var och en av dessa damer som upplever ogynnsamma biverkningar vid användning av östrogen hormon som används i kombinerade p-piller. Det minskar smärtan under perioden och är en stor lättnad för alla som lider av dysmenorré. Cerazette ska tas en gång om dagen, för hela månaden. Men om någon dag du glömmer att ta p-piller vid rätt tidpunkt, kan du ta den upp till 12 timmar från den normala tidpunkten. Intaget av Cerazette kan ibland visa några vanliga biverkningar som illamående, kräkningar, huvudvärk, buksmärtor och minskad libido. Du bör rådgöra med din läkare innan du tar några p-piller. Du kan också beställa eller ta online-konsultation för Cerazettethecontraceptivepill.com innan du växlar från andra minipiller till Cerazette.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s